Palvelutaso marraskuussa 2016

Tämä on Innotan ensimmäinen virallinen käytettävyysaikaraportti. Olemme ylpeitä saavutuksestamme marraskuussa 2016, joka on tasan 100.00%.

Olemme ylpeitä palvelutasomme saavutuksesta ja siitä, että ylitimme selvästi palvelutasolupauksemme, joka on 99.9%. Tämä ei kuitenkaan tullut meille yllätyksenä. Olemme nähneet paljon vaivaa, jotta asiakkaidemme kotisivut pysyvät käytössä niin luotettavasti kuin mahdollista.

Käytettävyysajan mittaaminen

Meillä on käytössä pari eri tekniikka käytettävyysajan mittaamiseen. Käytämme StatusCake-nimistä palvelua, joka mittaa muutamien asiakassivujemme toimintaa.

StatusCake tarkistaa sivujen toiminnan minuutin välein, mikä ei aina riitä palvelutason mittaamiseen, jos katkos kestää alle minuutin. Tämän takia seuraamme tarkasti myös CloudHarmonyn raportteja, joista saamme yksityiskohtaiset tiedot infrastruktuurin tarjoajamme (Amazon Sweb Services meidän tapauksessa) toiminnasta. Marraskuussa 2016 AWS:n toimintavarmuus meidän käyttämissämme palveluissa kaikilla käyttämillämme alueilla oli tasana 100.00%.

Nämä mittaustavat ja työkalut antavat meille tarpeeksi hyvän varmuuden julistaa marraskuun 2016 käytettävyystasoksi tasan 100.00%. Huraa! :)

Jaakko Naakka

Jaakko Naakka

Innotan perustaja. Tehnyt verkkosivuja vuodesta 1996. Koodaa elääkseen peltojen keskellä Etelä-Suomessa.