Verkkosivujen ei tarvitse kaatua vuonna 2017

Onko tuhannet verkkosivuilla kävijät ongelma vai lottovoitto?

Tämän päivän uutisia on hallinnut Liikenne- ja viestintäministeriön selvitys liikenneverkkoyhtiön perustamisesta. Tavallista autoilijaa on kiinnostanut muutokset autoilun kuluihin.

Trafi julkaisi kululaskurin, joka oli niin suosittu, että verkkosivut kaatuivat tai toimivat huonosti. Ihan oikeasti, vuonna 2017 verkkosivujen ei pitäisi missään nimessä kaatua kävijäpiikin takia.

Verkkosivujen kaatuminen kertoo vanhanaikaisesta ja joustamattomasta palvelinarkkitehtuurista. Perinteisten, staattisten palvelinten tehojen lisääminen ei käy kovin nopeasti, eikä tällaisella mallilla pysty mitenkään vastaamaan tämän päivän nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Palvelintehojen nostaminen ihan vain varmuuden vuoksi on kallista.

Mitä jos sinun yrityksesi verkkosivuillesi tulisi yhtäkkiä tuhansia tai kymmeniä tuhansia kävijöitä? Odotatko innolla, että saat uusia asiakkaita vai siirtyvätkö kävijät kilpailijasi verkkosivuille, koska omasi eivät kestä liikennettä?

Kävijämäärät Innotan verkkosivuilla

Innota on alun alkaen suunniteltu kestämään valtavia kävijämääriä ja joustamaan tarpeen mukaan. Kustannukset pysyvät kurissa, jos sivuilla ei ole tavallisesti paljon kävijöitä, mutta toisaalta yllättäen tuleva kymmenien tuhansien käyttäjien piikki ei ole ongelma, se on yritykselle lottovoitto.

Innotalla tehdyt sivut on suunniteltu kestämään 15 000 sivulatausta sekunnissa. Tämän pitäisi riittää isompaankin tarpeeseen.

Jaakko Naakka

Jaakko Naakka

Innotan perustaja. Tehnyt verkkosivuja vuodesta 1996. Koodaa elääkseen peltojen keskellä Etelä-Suomessa.